Naar inhoud
Recent nieuws

100ste huisbezoek van Boek je Bezoekje

Gilberte

Begin 2016 ging OCMW Tielt-Winge van start met het project “Boek je Bezoekje”. Het betreft een dienstverlenend project waarbij, met steun van LEADER Hageland+, gewerkt wordt aan de toegankelijkheid van de zorgverlening in onze gemeente.

Vanaf 2016 tot het einde van 2017 gaan maatschappelijk werkers van OCMW Tielt-Winge proactief, deur aan deur, op pad bij de inwoners. Enerzijds door het verrichten van huisbezoeken naar aanleiding van de verjaardag van elke 80+’er in Tielt-Winge. Hen in de bloemetjes zetten met een kleine attentie, maar tevens de mogelijkheid bieden om hulpvragen te beantwoorden. Anderzijds maken de maatschappelijk werkers binnen dit project tijd vrij voor zorgen, groot of klein, van alle inwoners. Zij gaan op zoek naar mensen die zich vragen stellen bij hun situatie, die eventueel nog recht openen op bepaalde premies of tegemoetkomingen of bijvoorbeeld ouderen waarvan de toestand verslechtert en men niet weet waar men terecht kan. Tot slot proberen zij inwoners in kaart te brengen die net een tikkeltje extra aandacht verdienen. Een huisbezoek na een ziekenhuisopname, hulp om het oud papier buiten te zetten bij een zorgbehoevende, de planten water geven wanneer men daar fysiek niet meer toe in staat is en geen onmiddellijke hulp kan krijgen,…

De 100ste inwoner die een bezoekje kreeg van onze maatschappelijk werker is Bertha Claes. Zij werd door Fons Lemmens, OCMW-voorzitter, letterlijk in de bloemetjes gezet. Ook ROB-tv was ter plaatse om dit mooie moment vast te leggen.

Contact:  Heeft u zelf een vraag of zorg en weet niet waar u terecht kan? Aarzel dan niet en zet onze projectnaam om in de praktijk; Boek je Bezoekje met één van onze maatschappelijk werkers via het nummer 0800 23 499.

Datum van het bericht: donderdag 15 september 2016