Naar inhoud
Recent nieuws

Opwaardering voor Zonnedries

logo Zonnedries

OCMW Tielt-Winge kan, met behulp van subsidies vanuit het provinciebestuur, sinds begin 2016 het vernieuwde lokaal dienstencentrum “Zonnedries” een jaar lang extra in de kijker zetten.

Met het project Zonnedries² (Zonnedries Kwadraat) proberen we nieuwe activiteiten in te lassen waarbij buurtgerichte werking centraal staat. Zo zijn we in maart van start gegaan met een spetterend openingsweekend, organiseerden we reeds een vertelnamiddag en hebben we in augustus het eerste muziekterras beleefd. In september volgt er opnieuw zulke combinatie van muziek, gezelligheid en lekkernijen voor elke inwoner van Tielt-Winge.

 

 

Voor elk wat wils

Daarnaast trachten we met Zonnedries² de deelnemersaantallen voor het sociaal restaurant te verhogen en dit door het stimuleren van het samen eten. Door middel van aantrekkelijk promotiemateriaal, de creatie van een nieuw logo voor Zonnedries, maar ook in samenwerking met de grootkeuken. Zo organiseren we vanaf september elke maand een themadag onder het motto “terug naar de tijd van toen”. Samen met inwoners gaan we op zoek naar recepten op grootmoeders wijze die we bereiden en opeten in het sociaal restaurant. Vanuit het OCMW zetten we de dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg, de dienst karweihulp, de dienst warme maaltijden en de projectwerking in om inwoners te stimuleren om samen te eten. Verzorgenden, poetsvrouwen, de minder-mobiele centrale, maatschappelijk werkers,… iedereen zal actief deelnemen om ouderen de weg te wijzen naar het sociaal restaurant. Een actie in de strijd tegen vereenzaming.

Tot slot wordt er gewerkt aan de introductie van een website voor het lokaal dienstencentrum. Deze website moet informatie bevatten over de verschillende activiteiten, de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk, de dienstverlening, de menu’s van het sociaal restaurant,…

Kortom, het project Zonnedries² wil buurtbewoners meer en beter in contact brengen met het lokaal dienstencentrum.

Datum van het bericht: vrijdag 01 juli 2016