Naar inhoud
Recent nieuws

Warme oproep naar vrijwilligers

logo dank je wel

OCMW Tielt-Winge is op zoek naar enthousiaste en geëngageerde vrijwilligers voor haar algemene werking. OCMW Tielt-Winge biedt mogelijkheden binnen verschillende van haar diensten:

Word vrijwilliger in het consultatiebureau:

In het consultatiebureau van Kind&Gezin volgen verpleging en dokter het welzijn en groeien van jonge kinderen op. Zij worden door vrijwilligers bijgestaan voor het onthaal van de ouders, het meten en wegen van de kinderen en voor algemene vragen en begeleiding tijdens de consultaties. Als vrijwilliger voor het consultatiebureau heb je een warm hart voor kinderen, ben je geduldig, vriendelijk en sociaal. Je kan je enkele keren per maand vrijmaken tijdens de werkweek.

Word vrijwilliger voor de huistaakbegeleiding:

Sommige kinderen hebben het wel eens moeilijk op school en een portie individuele begeleiding kunnen ze goed gebruiken. Voor de huistaakbegeleiding van jonge kinderen uit kansarme gezinnen zijn we op zoek naar geduldige begeleiders die deze kinderen kunnen bijstaan in schoolvakken uit het basisonderwijs. Je geeft individuele ondersteuning aan één of meerdere leerlingen, moedigt hen aan, geeft lees-, reken- of schrijfondersteuning en begeleidt hen op een speelse manier in het maken van het opgelegde huiswerk. Je kan je tweemaal per week na schooltijd vrijmaken.

Word vrijwilliger in de grootkeuken

De grootkeuken van OCMW Tielt-Winge levert dagelijks ruim 300 warme maaltijden aan huis (Voor gemeente Tielt-Winge, Bekkevoort en Begijnendijk). Voor het proportioneren van deze maaltijden, maar tevens voor het snijden van groenten en het afwassen, zijn wij op zoek naar vrijwillige keukenmedewerkers. Wil jij graag in een hygiënische omgeving je steentje bijdragen aan de bereiding van warme maaltijden? Kan je je vrijmaken tijdens de werkweek? Dan ben jij diegene waar wij naar op zoek zijn!

Word vrijwilliger in het lokaal dienstencentrum

Het lokaal dienstencentrum Zonnedries is steeds op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de toogbediening tijdens een kaartnamiddag, hulp bij het klaar zetten van de zaal voor een bloemschikactiviteit, deelnemers begeleiden tijdens een uitstap,… Maar ook voor het sociaal restaurant; het uitscheppen van de maaltijden, het inschenken van dranken, opruimen en afwassen. Anderzijds beschik jij misschien wel over een bijzonder talent dat je graag wil aanleren aan anderen? Ben je een krak in juwelenontwerp, kan je goed haken of breien, exotisch koken, een vreemde taal, talent met verf en penseel of ken jij als geen ander elke yoga-oefening? In Zonnedries ontvangen we je graag om samen een activiteit te organiseren of tot een goed einde te brengen.

Word vrijwilliger voor de projectwerking:

Voor het project “Boek je Bezoekje” kan je je vrijwillig inzetten om huisbezoeken af te leggen bij jarigen in de regio. Iedereen die ouder dan 80 jaar wordt, verdient immers een bezoekje aan huis om hem of haar in de bloemetjes te zetten. Als vrijwilliger kan je zo mee de strijd tegen vereenzaming aanbinden en een buurtbewoner gelukkig maken met een babbeltje. Daarnaast kan je als vrijwilliger binnen de projectwerking kleine klusjes aan huis verrichten bij zorgbehoevenden. Het gaat dan over het sneeuwvrij maken van paden, planten water geven, de brievenbus legen, het oud papier aan straat zetten,… Kleine klusjes die jouw buurman of buurvrouw misschien niet meer zelf kan en waarbij jij een groot verschil kan maken. 

Wat mag jij als vrijwilliger van het OCMW verwachten?

Als vrijwilliger voor OCMW Tielt-Winge komt je terecht in een enthousiaste vrijwilligerswerking. De vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat je warm onthaald wordt, dat je de werking leert kennen en dat je kennis maakt met de medewerkers en vrijwilligers op de werkvloer. Ze zorgt bovendien voor een goede begeleiding van jouw vrijwilligerswerk. Je mag daarnaast rekenen op de nodige vorming, een ongedwongen en aangename sfeer, een gepaste compensatievergoeding, een goede verzekering en bovenal veel plezier. Voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek, kan je steeds contact opnemen met Klerkx Bregtje, vrijwilligerscoördinator, op het nummer 016 63 40 03 of via bregtje.klerkx@ocmw.tielt-winge.be.

Datum van het bericht: vrijdag 01 juli 2016