Naar inhoud
Recent nieuws

Elke 80-plusser wordt in de bloemetjes gezet

logo Boek je Bezoekje

Bij aanvang van 2016 ging OCMW Tielt-Winge van start met het project “Boek je Bezoekje”. Nog niet van gehoord? Wel, het betreft een project waarbij, met steun vanuit LEADER Hageland+, gewerkt wordt aan de toegankelijkheid van de zorgverlening in onze gemeente.

Vanaf heden tot het einde van 2017 gaan de maatschappelijk werkers van OCMW Tielt-Winge deur aan deur langs bij elke 80+’er in Tielt-Winge. Dit om, naar aanleiding van hun verjaardag, hen in de bloemetjes te zetten, maar tevens om mogelijke hulpvragen te beantwoorden. Anderzijds maken de maatschappelijk werkers binnen dit project tijd vrij voor zorgen, groot of klein, van alle inwoners. Zij gaan proactief op zoek naar mensen die zich vragen stellen bij hun situatie, die eventueel nog recht openen op bepaalde premies of tegemoetkomingen of bijvoorbeeld ouderen waarvan de toestand verslechtert en men niet weet waar men terecht kan. Tot slot proberen zij inwoners in kaart te brengen die net een tikkeltje extra aandacht verdienen. Een huisbezoek na een ziekenhuisopname, hulp om het oud papier buiten te zetten bij een zorgbehoevende, de planten water geven wanneer men daar fysiek niet meer toe in staat is en geen onmiddellijke hulp kan krijgen,..

“De reacties zijn hartverwarmend. Mensen leren het OCMW op een andere manier kennen.” (maatschappelijk werker Bregtje Klerkx)

Met dit project wil OCMW Tielt-Winge in eerste instantie het hulpverleningslandschap in onze plattelandsgemeente toegankelijk maken en de strijd tegen vereenzaming aanbinden, maar ook werken aan de beeldvorming rond het OCMW. Het gaat niet alleen over leefloon, financiële hulp en schuldhulpverlening. Het OCMW heeft een waaier aan dienstverlening waardoor wij op verschillende vlakken kunnen helpen en bijstaan.

Heeft u zelf een vraag of zorg en weet u niet waar u terecht kan? Aarzel dan niet en zet onze projectnaam om in de praktijk; Boek je Bezoekje met één van onze maatschappelijk werkers via het nummer 0800 23 499. Wij bekijken graag samen uw situatie en zoeken naar een passend antwoord op maat van uw behoefte.

Datum van het bericht: vrijdag 01 juli 2016