Naar inhoud
Recent nieuws

Praatcafé dementie

Ook in 2016 organiseren het OCMW Tielt-Winge en het woon- en zorgcentrum Dommelhof praatcafés dementie.

Het eerste praatcafé vindt plaats op maandag 21 maart 2016 om 20u in het WZC Dommelhof, Halensebaan 25, 3390 Tielt-Winge.

Het thema dit keer is ‘diagnosestelling’ wat gebracht wordt door Anneke Govaerts. Dr. Anneke Govaerts is als neurologe verbonden aan de geheugenkliniek van het regionaal ziekenhuis Heilig Hart in Tienen. De geheugenkliniek richt zich op patiënten die geheu­genklachten hebben of die problemen ondervinden met concentratie, taal en/of gedrag. In de geheugenkliniek werkt een team van artsen en andere zorgverleners samen aan de diagnose van de oorzaken en aan een behandeling op maat van de pa­tiënt.

Iedereen die te maken krijgt met dementie (familieleden, mantelzorgers, hulpverleners,…) of iedereen die gewoonweg interesse heeft in deze aandoening, is vrij om deze vorming mee te beleven.

Ook de data van de volgende dementiecafés zijn reeds bekend, namelijk maandag 23 mei 2016, 19 september 2016 en maandag 21 november 2016. De toegang is volledig kosteloos. U bent van harte welkom!

Datum van het bericht: vrijdag 01 januari 2016