Naar inhoud
Recent nieuws

OCMW stimuleert tewerkstelling

ESF

Het OCMW van Tielt-Winge treedt vanaf 1 juni 2015 in het kader van de ESF-projectoproep 308 ‘Begeleiding artikel 60’ op als promotor en stuurt de dienst arbeidstrajectbegeleiding van OCMW Cluster Hageland aan tot een succesvolle projectwerking.

Het samenwerkingsverband, OCMW Cluster Hageland, bestaat sinds 15 juli 2007 onder de naam van ‘arbeidstrajectbegeleiding in het kader van het clusterplan voor kleine OCMW’s’. Kleinere OCMW’s in de regio Hageland besloten om samen te werken op het vlak van opleiding en tewerkstelling. Meer specifiek gaat het over een samenwerking tussen de gemeenten Tielt-Winge, Boutersem, Bierbeek, Bekkevoort, Kortenaken, Glabbeek en Linter. De krachten tussen deze gemeenten werden gebundeld om een actief tewerkstellingsbeleid uit te voeren met een gemeenschappelijk beleid als hoofddoelstelling. Jaarlijks begeleidt de dienst arbeidstrajectbegeleiding gemiddeld 215 personen naar een tewerkstelling of zinvolle dagbesteding.

In februari 2015 lanceerde het Europees Sociaal Fonds (ESF) een projectoproep die nauw aansloot bij de dagdagelijkse opdracht van de dienst arbeidstrajectbegeleiding. Er werd dan ook ingezet op het ontwerpen van een specifieke methode, die langdurig inzetbaar kan zijn, voor doorstroming van artikel 60§7 medewerkers. Eind mei 2015 ontving projectpromotor Tielt-Winge het positieve nieuws dat de projectaanvraag goedgekeurd werd.

De begeleiding binnen deze projectwerking moet voor werknemers in een artikel 60 tewerkstelling een brug vormen tussen hun huidige en nieuwe job binnen de reguliere economie. OCMW Cluster Hageland wil minstens 14 deelnemers voldoende bagage geven om (opnieuw) de stap naar het normaal economisch circuit te zetten. De dienst wil die werknemers laten uitstromen naar werk of een kwalificerende opleiding. En dit door middel van ondersteuning op volgende actieterreinen:

  • De keuze van een jobdoelwit.
  • Het verwerven van technische kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van een job.
  • Het verwerken van generieke vaardigheden voor het uitoefenen van een job.
  • Het werken aan randvoorwaarden die de uitoefening van een job moeten mogelijk maken.

Het project is van start gegaan op 1 juni 2015 en heeft een looptijd van 1 jaar tot en met 31 mei 2016. De resultaten zullen na afloop van het project kenbaar gemaakt worden.

Heeft u zelf nog een vraag omtrent arbeid of wenst u begeleiding in uw zoektocht naar een geschikte tewerkstelling. Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze trajectbegeleiders. Zij helpen u graag verder.

Voor de gemeenten Tielt-Winge, Boutersem en Glabbeek:     Brenda Bürecke – 0494 60 03 28

Voor de gemeenten Bekkevoort, Kortenaken en Linter:          Anneleen Palings – 049246 07 74

Voor de gemeente Bierbeek:                                                   Bregtje Klerkx – 0492 61 99 65

 

 

Datum van het bericht: maandag 01 juni 2015