Naar inhoud
Recent nieuws

Op zoek naar gepast vervoer?

Heel wat mensen met een mobiliteitsbeperking zijn niet of nauwelijks op de hoogte van het aangepast vervoersaanbod in hun regio.
Het zeer versnipperde aanbod met eigen voorwaarden en prijzen, zorgt ervoor dat mensen die aangepast vervoer nodig hebben onmogelijk een duidelijk overzicht krijgen van het volledige aanbod.
Om hier verandering in te brengen werd er zowel in de regio Hageland als in de regio Halle-Vilvoorde een proefproject opgestart dat loopt tot 30 juni 2013. Het OCMW Tielt-Winge neemt ook deel aan dit project. Nadien zal de werking geëvalueerd worden.

In het kader van dit proefproject sloot het OCMW een samenwerkingsovereenkomst met MAV (Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer). De MAV heeft een functie als centraal inbelpunt voor alle gebruikers met een mobiliteitsbeperking die met een concrete vervoersvraag zitten. Aan de hand van een screening zal de MAV de correcte informatie geven en de vervoersvraag doorverwijzen naar de meest aangewezen vorm van vervoer op basis van de voorwaarden van de aanbieder en de noden van de aanvrager.

Hoe gaat het concreet in zijn werk?
U neemt contact op met de MAV en legt uw situatie uit (uw woonplaats, uw bestemming, aard van de beperking, gewenste datum van vervoer,…) Op basis hiervan zal een medewerker van de MAV een gepersonaliseerd voorstel doen naar toegankelijk en aangepast vervoer en de aanvrager alzo correct en neutraal doorverwijzen.
Moet u naar de dokter? Wil u naar de voetbalwedstrijd van uw kleinzoon gaan kijken? Of wil u simpelweg op vriendenbezoek? Eén telefoon volstaat om een duidelijk antwoord te krijgen over uw vervoersvraag.

Hoe kan je het MAV bereiken?
Op het gratis telefoonnummer 0800 25735 (tijdens de kantooruren van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur) of via mail hageland@mav.info.

Ook het LDC Zonnedries biedt aangepast vervoer!

Op 15 februari 2011 werd de ingerichte minibus voor mindermobielenvervoer van het lokaal dienstencentrum Zonnedries voor het eerst in gebruik genomen.
Deze vervoerdienst is bedoeld voor de minder mobiele inwoners van de gemeente Tielt-Winge.

De gebruikers dienen zich te registreren als ze gebruik willen maken van deze dienstverlening en betalen hiervoor 10 euro per kalenderjaar of 1 euro per maand.
De minibus wordt in eerste instantie gebruikt voor het ophalen en wegbrengen van en naar het sociaal restaurant. Hiervoor betalen de gebruikers 1 euro per rit.
In tweede instantie wordt de minibus ingezet voor het ophalen en wegbrengen van personen van en naar de activiteiten die plaatsvinden in het lokaal dienstencentrum. Hiervoor betaalt u eveneens 1 euro per enkele rit.
In derde instantie kunnen rolstoelgebruikers op de nog beschikbare uren een aanvraag doen voor vervoer met de minibus. In dit geval dient men voor de chauffeur 5 euro te betalen per uur en 0,31 euro per kilometer. De begeleider van de rolstoelgebruiker moet niets betalen.

Datum van het bericht: vrijdag 01 maart 2013