Naar inhoud
Recent nieuws

Zin in wat verwennerij? Het kan.. zelfs op latere leeftijd!

Het lokaal dienstencentrum Zonnedries heeft een samenwerkingsverband afgesloten met het
woon- en zorgcentrum Dommelhof vzw. Deze samenwerking kadert in het thema van ‘verwenzorg’.
Een bad nemen is niet voor iedereen evident
Heel wat inwoners van Tielt-Winge verblijven thuis maar zijn niet meer in staat om zelf een bad te nemen. Ofwel zijn ze fysiek niet meer in orde ofwel is de thuisaccomodatie hier niet degelijk voor uitgerust (te veel trappen of te hoog opstapje).
Ook deze mensen hebben recht om af en toe een lekker warm bad te nemen. Om deze filosofie kracht bij te zetten sloegen het lokaal dienstencentrum Zonnedries en het WZC Dommelhof vzw de handen in elkaar.

Het woon- en zorgcentrum Dommelhof beschikt over een daarvoor ingerichte badkamer waar de aanvrager met de hulp van een heftoestel in bad wordt gehesen.
Indien de aanvrager een mantelzorger heeft, is deze vrij om de persoon in kwestie bij te staan. In andere gevallen kan de verzorgende van de dienst gezinszorg helpen waar nodig. De samenwerking met de dienst gezinszorg van het OCMW is dan ook nooit ver af.
Personen die zin hebben om nog eens van een bad te genieten, kunnen een aanvraag doen in het lokaal dienstencentrum Zonnedries (contactpersoon: Kathleen Andries, centrumleider). Kathleen zal dan contact opnemen met de contactpersoon van Dommelhof om in samenspraak met de aanvrager een geschikte datum en een uur vast te leggen.

Vervoer
Ook voor het vervoer kan gezorgd worden. Op aanvraag kan men gebruik maken van de uitgeruste minibus voor mindermobielenvervoer van het lokaal dienstencentrum Zonnedries. Deze aanvraag dient eveneens te gebeuren bij de centrumleider. De minibus kan zowel zorgen voor het heenvervoer als voor het terugvervoer. Hiervoor gelden de tarieven opgenomen in het reglement ‘vervoer minibus’.

De kostprijs voor het gebruik van de badkamer in het Dommelhof bedraagt 5 euro en dient meteen ter plaatse betaald te worden. Het vervoer moet betaald worden aan de chauffeur.

Met dit initiatief hoopt het OCMW Tielt-Winge samen met het woon- en zorgcentrum Dommelhof een welbepaalde doelgroep ook nog af en toe eens te laten proeven van verwennerij.

Per slot van rekening staat daar geen leeftijd op, toch?


Voor meer informatie kan u gerust vrijblijvend eens contact opnemen met de centrumleider.

Contactpersoon:
Kathleen Andries, centrumleider lokaal dienstencentrum Zonnedries
016 63 55 18 
kathleen.andries@ocmw.tielt-winge.be
Datum van het bericht: dinsdag 01 januari 2013