Naar inhoud
Recent nieuws

Zit u 's middags ook alleen aan tafel?

sociaal restaurant
Regelmatig krijgen we van onze gebruikers van de dienst warme maaltijden te horen hoe het voelt om elke middag alleen aan tafel te zitten.. Niemand om iets aan te vragen.. Niemand om eens iets tegen te zeggen..
Omdat het OCMW zich zeer bewust is van deze penibele situatie (die jammer genoeg steeds vaker voorkomt), werd er een restaurant opgericht in het lokaal dienstencentrum.
Elke zorgbehoevende inwoner uit de gemeente Tielt-Winge kan hier ’s middags een heerlijke maaltijd komen nuttigen. Voor slechts 5 euro krijgt u een soep, een hoofdgerecht en een dessertje voorgeschoteld. Deze maaltijden worden dagvers bereid door de medewerkers van de grootkeuken van het OCMW. De fijne babbel krijgt u er gratis bij.

Harde realiteit
Van al onze gebruikers van de dienst warme maaltijden is er maar liefst 80% (!) alleenstaand.
Het OCMW wil maar al te graag het laatste zetje in de rug geven om vooral deze mensen die elke middag alleen aan tafel zitten, te overtuigen eens af te zakken naar het dienstencentrum. Maar een makkelijke opdracht is dit zeker niet..

Voordelen in overvloed
Nochtans, op deze manier ontloopt u niet enkel het gevoel van eenzaamheid, maar bovendien worden ook de sociale contacten aangewakkerd. Tijdens en na het eten wordt er onderling gesproken over alledaagse dingen (weer, actualiteit,..) maar bijvoorbeeld ook over ‘de tijd van toen’.
Nog een voordeel van ons restaurant is dat de gebruiker zelf bepaalt welke dagen hij komt. Er is met andere woorden geen enkele verplichting om elke weekdag langs te gaan. Misschien kan je samen met een buur of een oude kennis afspreken om 1x per week samen te eten in het restaurant?
Wat herinneringen ophalen of gezelschap zoeken, daar is niets mis mee.
Momenteel zijn er een 10-tal mensen die ervoor kiezen om dagelijks gezellig samen te eten maar wat ons betreft, kunnen er daar nog heel wat bij.

Heeft u zin om eens langs te komen en samen te tafelen? Dan hoeft u enkel te reserveren (uiterlijk 12u de dag voordien) en plaats te nemen tussen 11.30 en 12.45u in de polyvalente zaal van het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge.
Geraakt u niet tot daar? Geen probleem! U geeft ons een seintje en onze minibus pikt u op en brengt u nadien terug naar huis. (1 euro per enkele rit)
Let wel op: het sociaal restaurant sluit op feest- en weekenddagen.
Aarzel niet als u meer info wenst en neem gerust vrijblijvend contact op met Kathleen Andries, centrumleider.

Meer info:
Kathleen Andries, centrumleider lokaal dienstencentrum Zonnedries 
kathleen.andries@ocmw.tielt-winge.be
016 63 55 18
Datum van het bericht: dinsdag 19 maart 2013