Naar inhoud
Recent nieuws

Aansluiting op.. propaangasnetwerk

Vanaf 15 maart 2012 kent FeBuPro (federatie van butaan en propaan) een eenmalige premie toe van 150 euro aan alle gezinnen uit het Vlaams Gewest die, in afwachting van aansluiting op het aardgasnetwerk, een bulk propaangasinstallatie voor centrale of individuele verwarming laten plaatsen.

Even kort: in het kader van het Vlaams Energiedecreet dient 95% van de woongebieden in het Vlaams gewest aangesloten te zijn op het aardgasnet. Dat dit niet over 1 nacht ijs gaat, is zo klaar als een klontje. Maar toch kunnen we ons al voorbereiden..
Aangezien deze omschakeling niet overal tegelijk kan gebeuren, kan men reeds (in afwachting van de aansluiting op het aardgasnetwerk) overschakelen op propaangas. Propaangas toont namelijk op vele vlakken gelijkenissen met aardgas. Bovendien zijn de installaties gelijkaardig. Zonder meerkost of bijkomende installaties kan je dus je conforme installatie aansluiten op het aardgasnet, zodra deze beschikbaar is in je straat.

Voor het bekomen en/of invullen van het aanvraagformulier, kan je steeds terecht op de zitdag sociale dienst in uw deelgemeente (zie pagina 22). Je kan dit formulier eveneens downloaden op de site www.febupro.be.

Datum van het bericht: woensdag 02 mei 2012