Naar inhoud
Recent nieuws

Opladen budgetmeterkaart elektriciteit in Sociaal Huis mogelijk

Sinds 1 juli 2011 kunnen mensen naast de budgetmeterkaart aardgas ook hun budgetmeterkaart elektriciteit opladen in het Sociaal Huis.

Het oplaadproces is identiek aan dit van aardgas. Het enige verschil is dat de oplaadkaart van aardgas geel is en deze van elektriciteit blauw.

Sinds begin dit jaar kunnen inwoners van Tielt-Winge de kaart van hun aardgasbudgetmeter opladen in het Sociaal Huis. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. Hij kan dan voor het opgeladen bedrag energie verbruiken. Op deze manier blijft de klant bewust van zijn energieverbruik. Het zet hem ertoe aan energie te besparen, waardoor hij vermijdt dat schulden oplopen. Ondertussen zijn er al heel wat mensen die hiervan gebruik maakten. Na aardgas is dit nu ook mogelijk voor elektriciteit.

TIP: Het is belangrijk dat u op regelmatige basis uw kaart oplaadt. U verbruikt wel minder of geen aardgas en/of elektriciteit tijdens de zomer, maar u bouwt zo wel een mooi tegoed op voor de wintermaanden.

Contactgegevens:
administratief medewerker balie
016 63 40 03

Datum van het bericht: zondag 24 juli 2011