Naar inhoud
Recent nieuws

Demerland bundelt de krachten tegen corona: triagepunten in Aarschot en Diest

Dokter nodig?

De zes gemeenten (waaronder Tielt-Winge) en de huisartsen van Eerstelijnszone Demerland bundelen de krachten in de strijd tegen het coronavirus en openen vanaf 20 maart 2020 om 12 uur triageposten om de spoedgevallen te ontlasten.

Vanaf vrijdag 20 maart 2020 om 12 uur is voor alle inwoners van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge het centraal telefoonnummer actief.

Heb je klachten van bovenste of onderste luchtweginfectie zoals hoesten, koorts, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden, neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts.

  • Ga NIET naar de spoedgevallen van het ziekenhuis
  • Bel NIET naar de spoedgevallen
  • Ga NIET in de wachtzaal zitten bij je huisarts.

Indien je huisarts niet bereikbaar is, kan je bellen naar het centraal telefoonnummer 016 24 27 50. Een huisarts neemt dan telefonisch contact met je op en zal inschatten of je veilig thuis kan blijven, dan wel medisch onderzocht dient te worden in de triagepost. Kom dan liefst alleen of met maximum 1 begeleider.


Het centraal telefoonnummer en de triageposten zijn dagelijks geopend van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. Het centraal telefoonnummer is alleen bedoeld voor mensen met symptomen! Voor andere vragen rond het coronavirus blijft het federale nummer 080014 689 gelden.

Patiënten met symptomen mogen zich niet rechtstreeks bij de triageposten aanmelden, maar bellen eerst hun huisarts of het centraal telefoonnummer.
De huisartsen zullen dan beslissen of een consultatie in de triagepost noodzakelijk is.Koen De Meester, voorzitter Eerstelijnszone Demerland: “Ik wil in naam van alle burgemeesters iedereen binnen Eerstelijnszone Demerland bedanken voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus. Niet alleen de huisartsen die de triageposten zullen bemannen, maar alle eerstelijnsprofessionals, alsook hun administratieve en logistieke ondersteuners. Alleen samen kunnen we deze vijand verslaan en daarvoor hebben we niet alleen de hulp van de professionals nodig. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door de richtlijnen strikt op te volgen en alle hygiënische maatregelen toe te passen.”Tielt-Winge draagt zijn steentje bij
Het lokaal bestuur (gemeente en OCMW) verleent volop medewerking aan dit project.


Update (22 april 2020)

Stapsgewijze afbouw van de triageposten

Tijdens het weekend zijn deze posten gesloten.

U kan terecht bij de huisarts van wacht.

Datum van het bericht: vrijdag 20 maart 2020