Naar inhoud
Recent nieuws

'Tielt-Winge Helpt': centraal platform voor coronahulp

Tielt-Winge helpt

Om iedereen zo goed mogelijk te helpen in deze tijden van het coronavirus en bijhorende maatregelen, hebben we het centraal platform "Tielt-Winge Helpt" opgestart.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger.

Met dit platform kan de vraag en het aanbod op elkaar worden afgestemd om voor zoveel mogelijk mensen iets te betekenen. In deze tijden is een solidair gebaar veel waard. Met dit platform kunnen we dit actief en ten volle ondersteunen.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers … Het lokaal bestuur heeft de krachten gebundeld in samenwerking met Give A Day.

Hoe kan ik bijdragen als vrijwilliger?

Op www.impactdays.be/tieltwingehelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 016 63 40 03. Medewerkers van de gemeente en OCMW brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten.

#tieltwingehelpt

Datum van het bericht: dinsdag 17 maart 2020