Naar inhoud
Recent nieuws

Levenservaring voor mensen met beperkte werkervaring

work

Bent u een werkgever met nood aan één of meerdere gemotiveerde werknemers? Heeft uw onderneming naast economische doelstellingen oog voor sociale doelstellingen?
Denk dan zeker eens aan de tewerkstellingsmogelijkheden via het OCMW van uw gemeente!

In ruil voor een beperkte financiële bijdrage kan u werknemers via het OCMW inschakelen en hen de kans bieden werkervaring te realiseren en hun persoonlijke levensomstandigheden te verbeteren. Als privé-werkgever creëert u een aangename werkvloer voor onze cliënten zonder zelf de juridische verantwoordelijkheid voor deze tewerkstelling te dragen. Het OCMW is verantwoordelijk voor de selectie, aanwerving, evaluatie en begeleiding, alsook de loonberekeningen. Als werkgever begeleidt u de werknemer op de werkvloer en ziet u toe op een correcte uitvoering van het takenpakket.

 

Welke jobs zijn geschikt voor tewerkstellingen via het OCMW?

Het OCMW tracht zoveel mogelijk op maat van uw bedrijf te werken. Samen zoeken we naar een geschikt takenpakket dat aansluit bij de mogelijkheden van de werknemer en de tewerkstellingsplaats. In samenspraak met u creëren we een passende jobaanbieding. Elk voorstel is bespreekbaar.

 

Enkel voor grote ondernemingen?

Het OCMW heeft reeds heel wat ervaring opgebouwd binnen deze sector en heeft diverse samenwerkingen met tal van bedrijven, groot, middelgroot en klein. Denk bijvoorbeeld aan de horeca-, voeding-, bouw- en verkoopssector, maar ook aan ziekenhuizen en distributiecentra.

 

Wat zijn de ervaringen van werkgevers en werknemers?

“Fantastisch!”

“ Een geweldige opstap naar een vaste job “

 

Zowel voor werkgevers als werknemers vormt de tewerkstelling via het OCMW een mooie opportuniteit. Langdurig werkzoekenden krijgen opnieuw een kans om zich te bewijzen op de werkvloer en als werkgever draagt u niet de verantwoordelijkheid voor deze aanwerving. U draagt financieel enkel beperkt bij, maar hoeft geen loonadministratie uit te voeren of verzekeringen af te sluiten. In ruil kan u rekenen op een deskundig team activeringsbegeleiders die u bijstaan met raad en daad.

 

Benieuwd naar meer informatie?

Contacteer de tewerkstellingsdienst SACHA via Bregtje Klerkx, Brenda Bürecke of Anneleen Palings op het nummer 016 63 40 03.

Datum van het bericht: vrijdag 10 februari 2017