Naar inhoud
Recent nieuws

Vrijwilliger in de bloemetjes!

Mickey

Mickey, 84 jaar en nog steeds actief als vrijwilliger aan de slag in het consultatiebureau van Kind&Gezin.

Mickey is op haar 84ste de oudste vrijwilliger binnen de vrijwilligerswerking van OCMW Tielt-Winge. Met hart en ziel zet zij zich nu ondertussen al 12 jaar vrijwillig in voor het consultatiebureau van Kind&Gezin dat door OCMW Tielt-Winge georganiseerd wordt en dit steeds samen met goede vriendin, José.

Als vrijwilliger ontvangt Mickey de ouders en hun kroost, helpt ze de kinderen uit te kleden en weegt en meet zij de kinderen. Daarnaast probeert zij om vragen van de ouders te beantwoorden of voert ze een luchtig gesprek met zij die wachten op dokter of verpleger.

 

“Mijn man heeft alzheimer en ik wilde nog wat zinvols doen naast het huishouden en de zorg voor hem. Ik zag een advertentie in de infogids van de gemeente Tielt-Winge en meldde me aan als vrijwilliger. Het vrijwilligerswerk doorbreekt mijn dagelijkse sleur en geeft mij voldoening. Ik doe het elke keer opnieuw met veel plezier, al is het niet altijd even gemakkelijk. Er zijn soms ouders die niet willen dat je helpt, geen bemoeienis, maar gelukkig begrijpen de meeste dat we er zijn om te helpen.

Je moet wel van kindjes houden. Ik besteed drie uurtjes per week aan het CB. Mocht het tegen mijn goesting zijn, stop ik meteen. Het is werk dat een enorme voldoening geeft.”

 

Mickey probeert meermaals mensen uit haar eigen omgeving te stimuleren om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan, maar dat lukt helaas niet zo vaak. De jongere generatie werkt en de ouderen genieten, volgens Mickey, liever van hun pensioen.

 

“Gelukkig word ik in het consultatiebureau altijd ingepland met mijn goede vriendin José. Samen maken we veel plezier en elke consultatie is anders. Van tweelingen die inentingen moeten krijgen tot kindjes die koekjes met je delen. Het vrijwilligerswerk dat ik doe heeft absoluut een meerwaarde.”

 

Wil jij ook, net als Mickey, als vrijwilliger aan de slag?

Neem contact op met Bregtje Klerkx, verantwoordelijke vrijwilligerswerking OCMW Tielt-Winge op het nummer 016 63 40 03 of via bregtje.klerkx@ocmw.tielt-winge.be.

Het OCMW is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor het consultatiebureau, de huistaakbegeleiding, hulp in het lokaal dienstencentrum, de mindermobielencentrale, de projectwerking of de grootkeuken.

Datum van het bericht: dinsdag 01 november 2016