Naar inhoud
Alle activiteiten

Workshop WhatsApp en Skype (18/09)

Praktisch

whatsapp
Organisatiei.s.m. Seniornet Vlaanderen
Een initiatief vanLDC Zonnedries
Waar

LDC Zonnedries
Zonnedrieslaan 27
3390 Tielt-Winge

Wanneerwoensdag 18 september 2019
Van13.30u - 16.30u
Prijs6 euro

Info

Communiceren via WhatsApp

Naast telefoneren of een berichtje sturen met een gsm of een smartphone zijn er ondertussen meer modernere en snellere apps om met elkaar in contact te komen. Zo zijn er Skype, WhatsApp, Messenger en Facebook.

WhattsApp is de populaire berichtendienst die het mogelijk maakt onderling berichten te sturen waarbij enkel een werkende internetverbinding en een gekoppeld telefoonnummer vereist is. Naast het versturen van berichten, is het met WhatssApp ook mogelijk om bijvoorbeeld foto’s en video’s te delen, erg handig om je contactpersonen op de hoogte te houden van de laatste gebeurtenissen in je leven.

Wie dit wenst kan deze app op zijn toestel plaatsen om zo op een nieuwe andere manier en gratis via het internet te communiceren.

 

Skype – telefoneren via het internet

Skype is een programma van Microsoft waarmee men over het internet, gratis kan telefoneren. Een absolute must als familie en vrienden in het buitenland vertoeven. Het grote verschil tussen Skype en ‘gewoon’ telefoneren blijft de mogelijkheid dat personen die met elkaar communiceren, elkaar ook kunnen zien.

In deze workshop wordt eerst en vooral een account aangemaakt en het programma op computer, laptop, tablet en zelfs op een smartphone geïnstalleerd.

Vervolgens leren we alle knepen van het vak: we testen audio en video uit, zoeken contacten en telefoneren we dat het lieve lust is.

 

Voor beide workshops betaalt u 6 euro per persoon.